גשר חרסינה או ללכת על כתר – נעזור לכם להחליט

גשר חרסינה או ללכת על כתר – נעזור לכם להחליט

תוכן עניינים

כאשר בני האדם חושבים על כתרים או על גשרים מחרסינה, נהוג להביא בחשבון תותבות או כתרים לשיניים, ועד להשתלות שיניים ואף גשר לשיניים. יש לבחור בהיתכנות הכי אפקטיבית בהתבסס על מצב השיניים והן על סדר ההעדפות שלכם.

אכן, בחירה לא פשוטה, ועל כן במאמר זה נדון בשתי האפשרויות – האם לבחור גשר חרסינה או ללכת על כתר חרסינה – נעזור לכם להחליט בעוד נסקור את שתי האפשרויות, תוך כדי כך שיותר נתמקד כמובן באופציה של כתר חרסינה.

מתי רופא השיניים ימליץ על גשר מחרסינה ומתי הוא ימליץ על כתר חרסינה?

גשר מחרסינה או לחלופין כתר חרסינה מהווים סוג של חומרי שיקום, אשר משמשים לשם תיקון או לשם החלפה של שן בעייתית. בעוד נסוב נזק לשן אחת, נהוג לשים כתר חרסינה, כאשר גשר משמש כאופציונלי כשכמה שיניים נפגעות. שתי האופציות מחייבות לפעמים עוגנים שיישארו בפה כדי שלא ייפלו.

כתר חרסינה, בהתאם לשמו, מיוצר מחרסינה, שנבחרת באותו הצבע של השיניים הטבעיות שלכם, כאשר מקובל להבחין בהם אף בצורה קרמית. הצבע של השיניים הטבעיות בהכרח יקבע בפרט את הצבעים של הכתרים. מדובר אודות כתרים מאוד נוחים ועמידים לשם התנהלות יום יומית.

נהוג להצמיד את הכתר למקומו ולהתאים כעין כיסוי על השיניים החדשות שנוצרות, בשביל להעניק להן נראות מושלמת. כתר שיניים יומלץ במקרים של זיהום קשה, שן שבורה, הגנה על שן חלשה בגין עששת, או בנייה של גשר בשיניים, וכיוצא בכך.

מאידך, רופא השיניים ימליץ לכם על טיפול של גשר השיניים במידה וחסרות לכם בד בבד כמה שיניים. במידה ותתעלמו מרווח של שיניים חסרות, השיניים הנוכחיות שלכם יזלגו לכיוון המקום שחסרות שיניים, מה שמביא לחוסר איזון שנגרם בשל איבוד שיניים, שבתורו עשוי להביא למחלת חניכיים, למשל. את הגשר לשיניים נהוג לחבר לשיניים הטבעיות שסמוכות, או לשתלים שמוטבעים בעצם הלסת.

כיצד מתנהל ההליך הטיפולי של כתר חרסינה?

רופא השיניים שלכם יחליט אם כדאי לבצע את ההליך הטיפולי של כתר חרסינה במשך כמה טיפולים או במהלך טיפול אחד. הנוהל לשני ימי טיפול של כתר חרסינה הוא כלהלן –

  • קבלת רושם – בביקור השיניים הראשוני, רופא השיניים שלכם יתרשם מהשיניים העליונות והתחתונות שלכם על מנת ליצור תיעוד קבוע של איך הן נראות ומתחברות זו לזו בזמן הלסתות שלכם סגורות, שנקרא סתימה. מגש בצורת לסת ממולא בחומר רך דמוי ג'ל, נלחץ על השיניים שלכם, ומוחזק במקומו במשך שלוש עד חמש דקות כדי ליצור שכפול מדויק של השיניים העליונות והתחתונות.
  • הכנה לכתר – לאחר הרדמה של האזור עם הרדמה מקומית, השן מפוסלת במקדחה כדי להקטין אותה במילימטר עד שניים. רושם נוסף מתקבל לאחר עיצוב לתיעוד השינויים בשן המוכנה. ההתרשמות מועברת לטכנאי שיניים, אשר מייצר את הכתר לפי הנחיות רופא השיניים או התותבות. כתר זמני יוחל על השן המעוצבת מחדש עם מלט זמני כדי להגן על השן המוכנה. מכיוון שכתר זמני אינו חזק כמו כתר קבוע, לעס את הצד השני של הפה והימנע ממזונות דביקים או קשים.

הכתר הזמני יוסר בפגישה השנייה שלכם. הכתר החדש יותקן על השן שהשתנתה כדי להבטיח שהצורה והצבע תואמים. אם כן, נעשה שימוש במלט דנטלי כדי להדק את הכתר לשן. בדרך כלל לוקח לצמנט דנטלי פחות משעה להתייצב ולוקח יממה שלמה בשביל להשיג חוזק מלא.

כתר חרסינה אמור להרגיש נוח וטבעי בפה כאשר הוא הותקן. רופא השיניים יסתמך על מה שאתם אומרים על איך הנשיכה שלכם מרגישה בעת בדיקת החסימה שלכם, כי אז עליכם לציין כל תחושות לא נוחות או מוזרות. כדי להשיג נוחות, לעתים קרובות נדרשים שינויים קלים.

טיפול כתר חרסינה באותו יום – אם אתם יכולים לקבל טיפול כתר חרסינה באותו יום, אתם עשויים לדלג על שלב הכתר הזמני. רופא השיניים יצלם תמונה דיגיטלית של הפה שלכם. הוא ישתמש בסריקה הדיגיטלית מהתמונות כדי ליצור את הכתר ממש במשרד.

כנראה שתצטרך לחכות לכתר במשך שעה עד שעתיים. ברגע שהכתר מוכן, רופא השיניים שלכם יצמיד אותו למקומו. ההליך לוקח בערך שעתיים ועד שעות כדי להשלים את הפעולה. ייתכן שתוכלו לחזור לעבודה בזמן שאתם ממתינים, בהתאם לנסיבות שלכם.

למה כדאי לבחור כתר חרסינה?

בעיקרון, כתר חרסינה משמש לשם שיקום הנראות של החיוך, ואף לשם ייעול הפונקציונליות של השיניים שלכם. כאשר מניחים כתרי חרסינה כראוי, הם בעצם משפרים את הבריאות של השיניים. ואלו הן הסיבות של למה כדאי לבחור כתר חרסינה?

  • שיפור המראה של שיניים מעוותות או מוכתמות חמורות .
  • שיקום שיניים בעלות עששת או חורים גדולים מכדי למלא אותם.
  • באמצעות שתלים דנטליים, ניתן להשתמש בכתרים להחלפת שיניים חסרות.
  • תיקון שיניים סדוקות או פגומות.
  • שיקום תפקוד שיניים שעברו טיפול שורש.
  • חיזוק שיניים שהן לא מושרשות בפה או חלשות עקב מחלה או ריקבון.
  • שיקום שיניים קטנות או נשחקות באופן פרופורציונלי.

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

הרחבת לסת עליונה – כל מה שעליכם לדעת

הלבנת שיניים – כל מה שלא ידעתם על הלבנה אצל רופא שייניים

מתעניינים ברופא שיניים פרטי?