השתלת שיניים בזאלית חסרונות והיתרונות בתהליך

השתלת שיניים בזאלית חסרונות והיתרונות בתהליך

תוכן עניינים

השתלת שיניים היא אחת הפרוצדורות החשובות שרופא שיניים יכול לבצע. עם זאת, הציבור הרחב לא עוקב באדיקות רבה אחר חידושים טכנולוגיים הנעשים בתחום השתלות השיניים. כתוצאה מכך, נוצר מצב שאנשים סולדים רק מהמחשבה על השתלת שיניים כי מה שהם יודעים זו טכנולוגיה מסורבלת, ישנה ולא רלוונטית. לכן, סיכמנו לכם את כל המידע שאתם צריכים לדעת עבור השתלת שיניים בזאלית חסרונות ויתרונות נפרט בהמשך.

מהי השתלת שיניים בזאלית?

זוהי שיטה ייחודית בתחום ההשתלות המיועדת בעיקר למטופלים הסובלים מחסר עצם בלסת או שהם בעלי רקמת עצם דקה. משמע, היא לא מאפשרת למטופל לעבור השתלת שיניים בשיטה הרגילה והמקובלת. מכיוון שעצם הלסת במקרים הללו היא רזה מידי מסתמכים על עצם הגולגולת, שהן עצמות הלסת המרכזיות.

עצמות הלסת המרכזיות לא נעלמות עם הזמן כמו העצמות עליהן נמצאות השיניים הטבעיות לכן, מהוות בסיס טוב להשתלה בזאלית. בשיטה הבזאלית חסרונות לא מורגשים לרוב כיוון שהם מוחדרים לתוך עצם הלסת שתלים דנטליים בזאליים שהם בצורת דיסק קטן, נקראים גם "שתלי דיסק" בפעולה מהירה ולא כואבת. השתלת שיניים בזאלית חסרונות לא קיימים בה בגיל השלישי, להיפך, היא יכולה להתאים לבני הגיל השלישי.

השתלה בזאלית חסרונות – 

השתלת שיניים בזאלית חסרונות קיימים, אך נתמקד גם ביתרונותיה הרבים. קשה להתעלם מהעובדה שכל טיפולי השתלות השיניים לוקחים המון זמן המלווים לעיתים קרובות בכאבים וחוסר נעימות כללית בחלל הפה. שיטה זו חוסכת למטופל זמן יקר של המתנה לטיפולים פולשניים וכואבים רפואיים. השתלת שיניים בזאלית חסרונות הם מתגמדים ביחד לתוצאה שמתקבלת לאחר שבוע בלבד מתחילת התהליך.

התוצאה היא ברורה ואיכותית למדי. בניגוד להשתלה רגילה בה התוצאה נראית לעין רק לאחר סוף הטיפול שלעיתים אורך כשנה לסיים טיפולים. הטיפולים בהשתלה רגילה הם כואבים מאוד ופולשניים ומגבירים את הסיכויים לזיהומים בחלל הפה. המיוחד בשתלי הדיקס המושתלים בצורת השתלת שיניים בזאלית חסרונות מופיעים בהשתלת שיניים רגילה בה השתלים הם מתברגים ואילו בהשתלה בזאלית הם דיס והם מבטיחים יציבות ממשית ותמידית.

השתלת שיניים בזאלת חסרונות – מהם?

כל פרוצדורה פולשנית כמו השתלת שיניים בזאלית חסרונות ויתרונות כלולים בה ללא ספק. השאלה האם הסיכון שניקח הוא יהיה שווה את התוצאה שנקבל. נשאלת השאלה האם ישנם חסרונות בתהליך של השתלת שיניים בזאלית חסרונות מעטים אך קיימים, כמו בכל דבר שדרוש בו התערבות כירורגית. להבדיל משאר סוגי ההשתלות שבהן אפשר להסתמך על סוג אחד של שתלים שיהוו פתרון נאות לשיניים טבעיות שמצבן הוא בלתי הפיך.

השיטה בהשתלה בזאלית חסרונות הם קיימים ונציין את העיקריים שבהם. בשיטה זו אי אפשר להתבסס רק עם שתלים בזאליים לצורך השתלה מלאה של שתי לסתות. בהשתלה זו הם חייבים להיות משולבים עם עוד סוגי שתלים, רגילים לדוגמה למען השגת יציבות מקסימלית ככל האפשר של מערכת השיניים.  

השתלה בזאלית חסרונות בחוסר עצם, מה ניתן לעשות?

כפי שהסברנו לפני כן, השתלת שיניים בזאלית חסרונות איתם מתמודדת ההשתלה הזו הם חוסר בעצם או עצם דקה ושברירית מידי. השיניים הטבעיות צומחות מתוך עצמות הלסתות. השתלת שיניים נעשית כשלמטופל חסרה שן אחת או מספר שיניים מכל מיני סיבות.

הסיבה שכתוצאתה חסרה למטופל שן אחת לפחות לא מהווה משמעות כלל. הדגש בכל העניין הוא הצורה של העצם בלסת התחתונה. במידה ונמצא כי למטופל יש חוסר בעצם של הלסת הוא יזדקק להשתלה בזאלית. חוסר עצם הוא מצב די נפוץ בקרב האוכלוסייה ובעקבות כך העצם נהיית דקה המאוד ולא ניתן להשתיל עליה שתלים דנטליים. פעם, מצב זה היה נחשב לבלתי אפשרי ומורכב מאוד. עם זאת, כיום הפתרון כבר כאן והוא שתלים בזאליים בשיטת השתלת שיניים בזאלית חסרונות לעומתם הם רק בהשתלה רגילה.

השתלה בזאלית, האם ישנם גם סיכונים?

ובכן, נציין כי השתלה בזאלית חסרונות וסיבוכים תמיד קיימים כיוון שמדבור בפעולות כירורגיות כמו השתלה בזאלית חסרונות ואף סיכונים קיימים תמיד כיוון שמעורבת פה פעולה רפואית פולשנית לאזור החניכיים.

עם זאת, כשמדובר על השתלה בזאלית חסרונות הם גם הסיבוכים. הם לא תלויים בנו, הסיכונים תלויים בניסיון ובמקצועיות של הרופא המטפל והמנתח שבחרנו. אמנם אלו סיכונים מינימליים אך הם קיימים. נוסף על כך, תנאי הלסת ישפיעו גם כן על הסיכונים של פעולה זו.

ניתן להמר על בריאותנו כמה שרק אפשר אך האם הימור זה באמת שווה את זה? מומלץ מאוד לערוך סקר ולבחור בקפידה את הרופא אשר הולך לטפל בנו למשך כל הטיפול. חשוב לציין שהרופא שנבחר חייב להתמחות בתחום השתלה בזאלית חסרונות לשם להימנע מהם כמה שאפשר.

יעניין אתכם גם – 

שתל דנטלי מחיר – ושלא יעבדו עליכם

ציפויי שיניים – אילו סוגים קיימים ולמי מתאים מה

מתעניינים ברופא שיניים פרטי?