גשר בשיניים – כי החיוך מעל הכל

גשר בשיניים – כי החיוך מעל הכל

תוכן עניינים

בימים אלו כמעט לכל ילד בבית הספר יש גשר בשיניים שהוא חלק מטיפול יישור שיניים. גשר נהיה נפוץ בעשור האחרון וכבר לא נראה מוזר ולא מהווה גורם מנדה מהחברה כמו שהיווה פעם בקרב ילדים. יתרה מזאת, כיום ישנם הרבה מבוגרים אשר בוחרים לעשות טיפול יישור שיניים. האםהגשר הוא רק טיפול עבור אסתטיקה? מתי מומלץ להתחיל? האם הטיפול באמת נמשך מספר שנים כה רב? כל מה שרציתם לדעת על גשר בשיניים, כי החיוך שלך שווה הכל!

מדוע צריך גשר בשיניים?

רבים חושבים שטיפול יישור שיניים באמצעות גשר הוא לצורכי אסתטיקה בלבד. אומנם טיפול אסתטי הוא חלק מהעניין, אך לא כל המהות בכך. הגשר מיועד גם כן למען מטרות בריאותיות ולשיפור רווחת הפרט ושיפור איכות חייו. לפני טיפול של יישור שיניים באמצעות גשר בשיניים, אנשים הזקוקים להתערבות חיצונית רפואית נתקלים מידי יום בהרבה קשיים מהותיים המקשים על שגרת היום יום.

לדוגמה, סובלים רבות מקושי בלעיסה, דבר המשפיע על פירוק יעיל של המזון וספיגתו בהמשך. כמו כן, הם חווים קושי בסגירה נכונה ותקינה של הלסתות. דבר הגורם לכאבים במפרקי הלסתות ובעיות בדיבור מכיוון אין מבנה נכון של סגירת לסתות, כלומר הם מתקשים לייצר צלילים מסוימים ולהתבטא בדיבור. נוסף על כך, משפיע באופן ניכר על הביטחון העצמי הן מבחינת הסיבות שציינו לפני כן והן מבחינת נראות חיצונית.

מתי מומלץ להתחיל טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים מומלץ להתחילו מוקדם ככל האפשר. מומלץ להתחיל בגיל הילדות בעיקר משיקולים חברתיים ואסתטיים, כל זה נעשה במטרה לסיים את התהליך מהר ומוקדם ככל האפשר ולא להשפיע רבות על הדימוי העצמי בילדות. למרות ההמלצה להתחיל את הטיפול עם גשר בגיל ילדות אין מניעה להתחיל אותו בכל גיל. בשנים האחרונות הופך תהליך יישור שיניים באמצעות גשר לשכיח יותר אצל בני נוער ובעיקר אצל מבוגרים. הטיפול נעשה יותר נפוץ אצל מבוגרים כיום כיוון שבעבר הוא לא היה אמצעי שהשתמשו בו לעיתים תכופות נוסף על כך, היה יקר ולא נגיש לכל אדם. כיום ישנן קופות חולים וביטוחים פרטיים אשר מסבסדים את הטיפול הנ"ל ובכך בעצם מנגישים את הטיפול גשר לכל אחד.

אילו סוגי טיפול עיקריים קיימים?

גשר בשיניים – האופציה הוותיקה והנפוצה ביותר, גשר עשוי מתכת. שימושי בעיקר בקרב ילדים ונוער.

גשר בשיניים בגוון השן – זהו גשר בצבע שקוף, הוא עשוי מחרסינה תכונה המעניקה לו נראות אסתטית יותר.

אינסיגניה – התאמה אישית – אורתודנטיה בהתאמה אישית, נשלחות סריקות של פה המטופל למעבדות בחו"ל ושם מייצרים סמכים וחוטים בהתאמה אישית למטופל. שיטה זו נותנת  אופציה של גשר בצבע שקוף או מתכתי, למבוגרים ובני נוער כאחד.

רסן לשיניים – מכשיר חיצוני שמתחבר לשיניים הטוחנות העליונות כשהוא דוחף אותן לכיוון הלוע. רסן מיועד לטיפול בחוסר מקום באזו הלסת ובליקוי סגר של בליטת השיניים הקדמיות.

גשר בשיניים פנימי – גשר בשיניים שמודבק בצידן הפנימי של השיניים, שלא נראה לעין.

מכשור פונקציונלי – מיועד לטיפול בחוסר פרופורציה בין הלסתות.

כמה זמן אצטרך להיות עם הגשר?

גשר בשיניים אמנם הוא נראה כטיפול גורף לכלל האוכלוסייה אך משך הזמן ואופן הטיפול בו הוא אינדיווידואלי לכל אחד. זמן השהייה עם גשר משתנה בן מטופל למטופל. יישור שיניים על ידי גשר בשיניים (סמכים וחוטים) יכול להמשך כשנה עד שלוש שנים בממוצע. אך זה לא קבוע לכל אחד. דבר היכול להשפיע על משך הטיפול, מטופל שיבחר לשים גשר המותאם אישית בטכנולוגיות מתקדמות ביותר בעולם ההיי טק יכול להיות יזכה בקיצור משך התהליך. עם זאת, חשוב לזכור כי המחיר יהיה בהתאם ויהיה מותנה בדרישה. דבר נוסף שיכול להשפיע על משך הטיפול הוא הקפדה על היגיינה נכונה בזמן הטיפול והקפדה על הוראות האורתודנט המטפל. הצמדות להוראותיו של האורתודנט יהווה בסיס להצלחת הטיפול ואף לקיצורו.

מהם סיכונים בטיפול על ידי גשר בשיניים?

 לרוב כשמתחילים טיפול באמצעות גשר בשיניים בעיקר בתחילת הטיפול נגרם כאב ואי נוחות כתוצאה מהתאמה של גשר. ההמלצה היא ליטול משככי כאבים כדי להקל על האי נוחות והכאבים המתלווים לתהליך. אך, אם הכאב לא מרפה ונמשך לאורך זמן בגלל התאמת גשר יש להגיע למרפאה ולפנות לאורתודנט המטפל. עקב מבנה של גשר בשיניים אשר בנוי מחלקים בולטים כמו סמכים וחוטים, הוא עלול להוות מלכודת למזון שאנו אוכלים במהלך היום ובכך ליצור סביבה פורייה לחיידקים אם לא נקפיד על היגיינה נאותה. כמו כן, כיוון שהגשר בנוי מחלקים קטנים אשר בולטים מהשן, עלינו לדאוג לאכול מזונות אשר לא יגרמו נזק לגשר. כלומר מזונות מוצקים וקשים אשר מצריכים נגיסות מאומצות כמו תפוח עץ, עדיף לנקוט אמצעי זהירות ולחתוך אותו בטרם נאכל אותו.

יעניין אתכם גם – 

שתל דנטלי מחיר – ושלא יעבדו עליכם

רופא שיניים – כך תדעו איך לבחור את המטפל הנכון

מתעניינים ברופא שיניים פרטי?